Doplňujúce informácie

Zriadenie bankového účtu

Ak chcete pracovať v Anglicku, je štandardom posielanie mzdy na bankový účet. Preto si budete musieť čo najskôr otvoriť účet v anglickej banke. Otvorenie bankového účtu v Anglicku nie je úplne jednoduché, pretože banka od Vás bude požadovať doklad o adrese (tzv. Proof of Address) – za ten sa považuje napríklad účet za vodu, elektrinu, plyn, mobil a pod. Samozrejme britský účet nie je slovenský! Takýto účet nie je jednoduché získať, ak nebývate „vo vlastnom“. Budeme sa vám snažiť poradiť. Prístup jednotlivých bánk sa od seba veľmi líši.

Získanie NIN – číslo sociálneho poistenia

Pre prácu v Anglicku budete potrebovať National Insurance Number – NINO. Je to číslo sociálneho poistenia, ktoré musí mať každý pracujúci v Británii. Toto číslo od Vás bude požadovať nielen zamestnávateľ, ale aj pracovné agentúry, daňový úrad a ďalšie britské inštitúcie. Keď každý pracujúci musí mať toto číslo, budete si aj Vy musieť zariadiť vlastný NINO. Pre získanie čísla je potrebné dohodnúť si telefonicky schôdzku na britskom úrade práce a absolvovať pohovor.

Pomoc na úradoch

Potrebujete zariadiť v súvislosti s Vašou prácou v Anglicku niečo na britskom úrade?Home Office, Job Centre, Inland Revenue, banku, mobilného operátora? Poradíme Vám, kam je potrebné ísť, aké dokumenty vyplniť a ako ich vyplniť.

V prípade, že od Vás zamestnávateľ alebo nejaká inštitúcia bude kvôli práci v Anglicku vyžadovať potvrdenie o adrese, radi Vám ho vystavíme. Bezplatne. Pracovať v Anglicku nikdy nebolo jednoduchšie.

Odvoz z letiska

Na naše ubytovanie sa z letiska dostanete vlakom alebo autobusom. Všetky letiská sú od centra Londýna vzdialená asi hodinu cesty autobusom. Ak sa nechcete stresovať londýnskou dopravou, radi Vás vyzdvihneme na letisku. Komfortne Vás i Vaše cestovné batohy odvezieme do našej londýnskej kancelárie a na miesto Vášho ubytovania.

S odvozom Vám prioritne vieme pomôcť z letísk Stansted a Luton. Ostatné letiská sú po individualnej dohode s našou londýnskou kanceláriou.

Cena letísk je nasledovná:

Stansted – 49 GBP/auto

Luton – 60 GBP/auto

Heathrow, Gatwick, City airport, Southend- po individuálnej dohode

MichaelaDoplňujúce informácie